Pastila cu efect nr. 3 - familia ca un castel din cuburi

November 11, 2017

Construiește concentrată un castel din piese. La un moment dat, castelul se dărâmă. Întinde brațul ei micuț, încercând să cuprindă ca într-o îmbrățișare toate piesele împrăștiate pe birou, și spune: Să stea toate împreună, așa, ca într-o familie.

Ca într-o familie cum nu mai este cea a ei. Are opt ani, părinții ei s-au despărțit de doi. Întreține și ea, ca mulți alți copii aflați în aceeași situație, fantasma că mama și tata se vor împăca într-o zi. Vor forma cei doi un cuplu din nou? Probabil că nu. Dar părinți vor fi mereu.

Din rolul de părinte nu puteți divorța. Și sunteți datori să lăsați deoparte conflictele cu partenerul și să găsiți o cale de comunicare cu acesta în beneficiul celui pe care l-ați adus pe lume. Să explicați împreună copilului că nu este vina lui că s-a dărâmat castelul vostru. Să fiți prezenți în continuare amândoi în viața copilului. Să-i fiți alături. Să vă puneți de acord în tot ceea ce privește creșterea și educarea lui. Ca să crească frumos. Ca să devină un adult echilibrat. Ca să-și poată construi propriul castel, când va fi timpul.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square