Pastila cu efect nr. 2- iubirea ”simțibilă”

November 7, 2017

Atunci când eşti părinte fiecare zi este o nouă provocare: aceea de a face pentru puiul tău ce este mai potrivit pentru ca el să crească frumos. Sau poate, mai simplu spus, să înveţe să aibă o viaţă de calitate atunci când va fi adult… pentru că de fapt despre asta este educaţia pe care părinţii o fac: în fiecare zi îţi înveţi copilul cum să ia decizii pentru el, în context social.

Ai putea să mă întrebi: păi, nu este de ajuns să-mi iubesc copilul? Nu prea, îţi răspund dintr-o suflare, şi îţi explic şi de ce. E drept că este important ceea ce simţi tu ca părinte, dar acum este doar în mintea şi inima ta. Pentru a ajunge la copil este important ca acţiunile şi comportamentele tale să transmită acest lucru, adică să faci “iubirea simţibilă”. Ştiu că nu-i lucru simplu, dar îţi garantez că dacă îţi dai silinţa şi înveţi cum să faci acest lucru, vei deveni cu adevărat un părinte… un părinte care ştie să arate afecţiune, care ştie să pună limite corect, care ştie să spună “nu” atunci când este cazul şi nu în ultimul rând un om care ştie că este important să-şi asculte şi propriile nevoi.

Doar atunci îţi poţi iubi cu adevărat copilul, când acesta vine din preaplinul inimii tale, nu atunci când îi ceri copilului să te facă fericit. Fericirea ta este misiunea vieţii tale iar fericirea copilului este scopul vieţii lui. Şi dacă a văzut cum se face la tine, cu siguranţă va urma modelul!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square