Pastila cu efect nr. 1 -despre a oferi

Când a fost ultima dată când ai oferit ceva cuiva fără să aștepți nimic în schimb? Și nu mă refer la ceva material, ci la un zâmbet, o vorbă bună, o strângere de mână, o îmbrățișare, o informație. Când ai oferit așa, pur și simplu, poate chiar fără să ți se ceară, pentru că așa ai simțit? Pentru că ești adult, probabil că ai învățat să oferi fără să ceri. Sau poate că nu.

Ne dorim să creștem copii altruiști, cărora să le pese de ceilalți și de aceea este important să nu uităm nicio clipă de rolul nostru de model. Copiii sunt fini observatori ai comportamentului nostru, mult mai de impact pentru ei decât ceea ce le spunem. Vor face ceea ce văd că facem și noi. Vor descoperi bucuria de a dărui dacă noi vom crea contexte potrivite. Să nu îi obișnuim pe copii cu recompensă materială pentru orice fac, pentru că vor învăța să ofere doar dacă li se oferă ceva la schimb. Și în viața reală nu e așa. Nici măcar faptele bune nu sunt răsplătite întotdeauna cu ceva bun. :)

Te invit să reflectezi la atitudinea ta și să conștientizezi cum influențează aceasta atitudinea copiilor cu care interacționezi, fie că ești părinte, fie că ești profesor.

Ce ai vrea să își amintească despre tine copiii în dezvoltarea cărora ai fost parte?

Și, ca reflecția să meargă mai departe...

”Nu contează cât dăruiești, ci câtă dragoste pui în ceea ce dăruiești.” Maica Tereza

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square