Te invităm să stăm de povești la o cană de ceai/cafea și să descoperim împreună cum putem folosi mai mult puterea poveștilor în viața noastră și a copiilor noștri.

Îți oferim un context interactiv în care să afli, să descoperi, să înveți și să te joci. Vom petrece împreună patru ore în care vom împărtăși idei, experiențe și emoții. Vei aduna tot ce crezi că e important în

Jurnalul cu EFECT pe care l-am pregătit pentru tine.

Programul evenimentului

Sosirea și înregistrarea participanților

Pălăria cu povești 

Atelier 1-Povestea Personală

Pauză de ceai/cafea

Atelier 2-Învățarea prin poveste

Atelier 3-Leacul din povești

Caută în calendar când venim în orașul tău și înscrie-te!

Completează formularul de înscriere și îți vom confirma participarea prin email.

 Important! Participarea se asigură doar prin înscrierea online, în limita locurilor disponibile.

Detalii despre ateliere:
Atelier 1 - Povestea Personală

    Obiectivul acestui atelier este acela de a identifica experiențele din istoria personală ce au contribuit la formarea propriei identității. Ne propunem să parcurgem caracteristicile înnăscute și dobândite ce constituie astăzi răspunsul la intrebarea CINE EȘTI?

    Vom desluși posibile răspunsuri ale sensului vieții, misiunii personale și profesionale, ce vor aduce în prim plan elementele ce te constituie ca model uman feminin sau masculin pentru copiii din preajma ta (fie fiii și fiicele tale, fie elevii și elevele tale de asemenea).

    Prezentarea teoriilor dezvoltării umane și aplicațiile practice vor face ca la finalul atelierului să avem întrebări și răspunsuri corecte pentru sensul poveștii personale în transmiterea modelului personal generației viitoare.

Atelier 2 - Învățarea prin poveste

     Obiectivul acestui atelier este de a arăta modalități concrete de învățare și de înțelegere a realității înconjurătoare folosind ca principală resursă povestea.

     Pentru că imaginația copiilor este cel mai puternic instrument de învățare pe care noi, adulții, îl folosim în mică măsură.

      Pentru că poveștile au forme care reflectă o structură fundamentală a minții omenești.

      Pentru că o poveste bine spusă poate fi o lecție de viață bine învățată.

      Pentru că poveștile au semnificații infinite care ne pot ajuta să le explicăm copiilor orice, într-un mod mult mai captivant și mai ușor de înțeles.

      Pentru că o poveste este de fapt un pașaport spre toate colțurile lumii, spre trecut, prezent și viitor.

Atelier 3 - Leacul din povești

    Obiectivul acestui atelier este identificarea puterii de vindecare a poveștilor și a modalităților de a construi povești potrivite pentru nevoile copiilor.

     Pentru că legendele și poveștile omenirii cuprind toată gama largă și nesfârșită a încercărilor prin care poate trece un om, dar și a modurilor prin care le poate depăși.

      Pentru că uneori ne simțim neputincioși, furioși, confuzi, incapabili, pierduți,  la fel ca eroii din povești. Aceștia încearcă să repare situația prin întâmplările prin care trec, prin obstacolele cu care se confruntă și pe care le depășesc sau nu, prin obiectele și ființele cu care se întâlnesc etc. În proces, are loc transformarea condiției celui care citește sau ascultă și își imaginează povestea în minte și suflet: maturizare, integrare, flexibilitate, responsabilitate.

     Pentru că, datorită similitudinilor dintre oameni și eroi, povestea noastră umană poate fi pusă în joc și revăzută dintr-o perspectivă amplificată, astfel încât să putem regăsi în noi resursele de autovindecare.